dakdekker Veghel

Dakdekker Veghel

Heb je een dakdekker nodig voor je woning in Veghel? Op deze pagina lees je meer over de verschillende dakwerken die een dakdekkersbedrijf uitvoert en geven we je meer informatie over de gemiddelde prijzen. Daarnaast vertellen we meer over het repareren van een daklekkage, een dakreparatie en het aanbrengen van dakbedekking op een plat of hellend dak.

Bel direct naar 085 500 1352 om in contact te komen met een medewerker van een dakdekkersbedrijf voor het repareren van een daklekkage of andere beschadiging. Deze dienst is 7 dagen per week 24 uur bereikbaar, dus ook in het weekend en buiten kantoortijden! Meer informatie over de prijzen voor nieuwe dakbedekking? Vul het offerteformulier in om een vrijblijvende en gratis offerte te ontvangen van een dakdekkersbedrijf.

Welke dakwerken voert dakdekkersbedrijf Veghel uit?

De dakwerken die een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit de omgeving van Veghel uitvoert zijn zeer divers. De meest bekende werken zijn het aanbrengen van nieuwe dakbedekking en het vakkundig repareren van een daklekkage. Maar de dakdekker kan nog veel meer voor je betekenen. Bijvoorbeeld door een dakinspectie uit te voeren, zodat je precies weet wat de staat is van jouw dak en of er onderhoud of een dakreparatie nodig is. Met een dakdekker ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Schakel een vakman van een dakdekkersbedrijf in voor één van de volgende dakwerken:

  • Dakreparatie
  • Dakinspectie
  • Repareren daklekkage
  • Dakrenovatie
  • Dakonderhoud
  • Aanbrengen dakbedekking

dakreparatie Veghel

Dakreparatie Veghel

Een dak biedt bescherming tegen weersinvloeden. Belangrijk dus om beschadigingen zo snel mogelijk te laten repareren. Kapotte dakbedekking, scheve dakpannen of een scheur leiden bijvoorbeeld tot waterschade. Een dakdekker uit Veghel voert een vakkundige dakreparatie uit. Voor een scheur in bitumen wordt bijvoorbeeld een speciale pasta gebruikt en kapotte dakpannen worden vervangen. Voordat de vakmant begint met repareren, voert hij een analyse uit en maakt het dak schoon. Hiervoor gaat hij het dak op om het te inspecteren, zodat hij precies weet wat het probleem is. Naast het repareren van dakdelen is het ook mogelijk om een dakdekker in te schakelen voor een reparatie van de goten, regenpijpen en houtwerk.

Dakinspectie

Regen, wind, zon en andere weersomstandigheden beïnvloeden je dak. Door de zon ontstaan er bijvoorbeeld kleine krimpscheurtjes in bitumen en door harde wind kunnen dakpannen verschuiven. Scheuren, gaten of andere beschadigingen leiden tot lekkages of andere schade. Met een dakinspectie worden problemen vroegtijdig geconstateerd. Hiermee voorkom je hoge reparatiekosten. De dakdekker uit de regio Veghel inspecteert alle dakonderdelen, van de dakconstructie tot aan de bedekking en de afvoer van het hemelwater. Wanneer een dakreparatie nodig is, voert de dakdekker deze meteen uit. Voor het opsporen van een daklekkage gebruikt de vakman diverse technieken, bijvoorbeeld de rookgas methode.

Op zoek naar een dakdekker in Veghel?

Snelle dakreparatie! Ook voor compleet nieuwe dakbedekking!

Daklekkage in Veghel? 24/7 bereikbaar!

Last van een daklekkage? Wat vervelend! Je wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Bel daarom naar 085 500 1352 om direct in contact te komen met een dakdekker voor een dakreparatie. De dakservice is 24 uur per dag bereikbaar en 7 dagen per week.
Het opsporen van een daklekkage is niet eenvoudig. Omdat water naar beneden loopt is de locatie van de vochtplekken niet altijd de locatie van het lek., Het lek kan ergens anders ontstaan zijn. Een dakdekker gebruikt voor de lekdetectie bijvoorbeeld een kleine camera (een zogenaamde endoscoop) of een methode met rookgas. Het rookgas wordt onder het dak gespoten en op de plek waar het weer vrijkomt zit een lek.

Wat kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het gemiddelde uurtarief voor een dakdekker is ongeveer €35,-. Het uurtarief wordt beïnvloed door de ervaring van de vakman en de moeilijkheid van de klus. Voor het vervangen van het dak rekent een dakdekker gemiddeld €40,- per uur. De totaalprijs voor het vervangen van de dakbedekking is afhankelijk van het soort dak, de grootte van het dak en het materiaal. Dakpannen zijn bijvoorbeeld duurder dan shingles of een bitumineuze bedekking. De kosten voor een dakreparatie worden beïnvloed door het type dakreparatie, het soort dak en het materiaal dat nodig is. Het repareren van een lek in een hellend dak is vaak kostbaarder dan op een plat dak vanwege de bereikbaarheid.

Prijzen van een dakdekker

Werkzaamheden Uurtarief *
Dakreparatie €35,-
Dak vervangen (nieuw dak) €40,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde kosten. Vraag voor exacte prijzen vrijblijvend een offerte aan.

Totaalprijs of betalen per uur?

Een dakdekker rekent een totaalprijs of een prijs per uur. Welke constructie er gebruikt wordt, is afhankelijk van het type dakwerken. Voor een dakreparatie wordt meestal een uurtarief afgesproken, omdat de dakdekker van tevoren niet precies weet hoelang hij ermee bezig is. Het afspreken van een totaalprijs is handig bij een grote klus, zoals het aanleggen van een nieuw dak. Je weet dan precies wat de dakwerken gaan kosten en zit niet met onverwachte hogere kosten omdat de werken langer duren dan verwacht. Spreek van tevoren af met de dakdekker welke constructie er gebruikt wordt voor jouw dakwerken.

Dakrenovatie Veghel

Wanneer je dak te veel verouderd of beschadigd is, of wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is, is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren. Met een dakrenovatie is het mogelijk om één of meerdere onderdelen van het dak te vervangen. Het gaat hierbij niet om een compleet nieuw dak, maar bijvoorbeeld alleen nieuwe dakbedekking of het vervangen van een gedeelte van de dakpannen. Met een dakrenovatie verbeter je de conditie van het dak, zorg je dat alles weer waterdicht is en verleng je de levensduur. Ook je schoorsteen verdient de nodige aandacht. Met een dakrenovatie is het ook mogelijk om de schoorsteen opnieuw op te metselen of het rookkanaal te vervangen.

Dak vervangen

Een dak bestaat meestal uit een houten constructie met daarop de dakbedekking. Wanneer de constructie en de dakbedekking in slechte staat verkeren is het belangrijk om deze te vervangen. Dit is een klus die veel vakwerk en nauwkeurigheid vereist. Allereerst verwijderen de dakdekkers de oude dakbedekking en (een gedeelte van) de dakconstructie. Soms is het voldoende om structuurversterkende balken te plaatsen om een verzakte dakconstructie te repareren. Bekijk direct de mogelijkheden voor dakisolatie, zodat je warmteverlies voorkomt en bespaart op de energiekosten. Bij grote aanpassingen of het aanpassen van de draagconstructie is het nodig om een vergunning aan te vragen. Op omgevingsloket.nl lees je hier meer over.

Dakonderhoud Veghel

We zijn regelmatig bezig in de tuin en verven houten kozijnen om de paar jaar, maar wist je dat dakonderhoud ook zeer belangrijk is? Met juist dakonderhoud verleng je de levensduur en de weersbestendigheid van het dak. Bladeren, mossen en ander vuil tasten onder andere de dakbedekking aan. Daarnaast ziet het er niet mooi en verzorgd uit. Met dakonderhoud maakt de dakdekker het gehele dak schoon en zorgt hij dat alle aanslag verwijderd wordt. Hij controleert ook direct de dakgoten en maakt deze schoon, zodat bladeren en takjes niet de regenpijpen en afvoer van het water blokkeren. Met dakonderhoud worden ook direct kleine dakreparaties uitgevoerd/

dakbedekking Veghel

Dakbedekking

De dakbedekking bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je dak. Er bestaan vele soorten dakbedekking, hierbij maken we een onderscheid tussen dakbedekking dat geschikt is voor een plat dak en bedekking dat geschikt is voor een hellend dak. Doordat neerslag op een plat dak blijft liggen, hebben platte daken het zwaarder te verduren onder de weersomstandigheden. Hierdoor stelt een dakdekkersbedrijf andere eisen aan dakbedekking voor platte daken.

Plat dak

Regen glijdt gemakkelijk van een hellend dak, maar dit is niet het geval bij een plat dak. Neerslag blijft liggen tot gedeeltelijk wordt afgevoerd door de regenpijpen en opdroogt. Hierdoor is de levensduur van bedekking voor platte daken korter dan voor hellende daken. Je hebt de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Eén van de populairste soorten is bitumen. Dit wordt ook veel gebruikt voor de bedekking van aanbouwen, garages, tuinhuisjes en dakkapellen. Andere vormen zijn EPDM en PVC. Welke dakbedekking geschikt is voor jouw woning in Veghel is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, de gewenste uitstraling en het budget.

EPDM dakbedekking Veghel

Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, oftewel EPDM, is een synthetische rubber, ook wel elastomeer genoemd. Het lijkt heel erg op bitumen, maar heeft een aantal voordelen ten opzichte van deze bedekking. Het is namelijk zeer elastisch. Er ontstaan hierdoor minder snel scheurtjes wanneer EPDM-dakbedekking krimpt door de weersomstandigheden. Daarnaast kan het uitstekend tegen UV-straling. Het materiaal droogt door deze eigenschap minder snel uit. De levensduur van EPDM is ongeveer 40 jaar.

Bitumen dakbedekking Veghel

Bitumen is zeer populair in Veghel. Het materiaal is namelijk snel te leggen en relatief goedkoop. Het wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Bitumen ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie en wordt aan je dak vastgeplakt door de onderkant te verhitten met een brander. Het is zeer sterk, maar minder goed bestand tegen Uv-straling. Er bestaan twee soorten bitumen dakbedekking, namelijk APP en SBS. SBS is bewerkt met kunstmatig gefabriceerd rubber en daarom elastischer dan de APP-variant.

PVC-dakbedekking Veghel

PVC is nog niet heel erg bekend, maar dit kunststof is ook zeer geschikt voor de bedekking van een dak. Het bijzondere van PVC is dat het zelfs mogelijk is om een witte variant te plaatsen. Met witte dakbedekking warmt je woning in Veghel minder snel op en is het beter bestand tegen hoge temperaturen. Naast wit is PVC in nog veel meer kleuren beschikbaar. De kosten voor PVC zijn erg laag, maar het leggen vergt veel vakkennis en is daarom duurder dan andere soorten dakbedekkingen. Gemiddeld gaat een dak van PVC ongeveer 20 jaar mee.

Dakdekker gezocht? Neem vrijblijvend contact op.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend!

Hellend dak

Dakpannen zijn veruit de meest populaire soort om een hellend dak in Veghel mee te bedekken . Er bestaan verschillende soorten dakpannen, waardoor je je dak de uitstraling geeft die je graag wilt. Denk hierbij aan betondakpannen en kleidakpannen. Met een speciale coating verleng je de levensduur van het dak en zorg je ervoor dat vuil zich minder goed hecht aan het dak. Maar naast een pannendak is er een rieten dak ook een mogelijkheid. Riet geeft je woning een chique uitstraling. Daarnaast bestaat er ook dakbedekking van metaal, zink of aluminium voor hellende daken.

Dakpannen

Dakpannen worden gemaakt van beton, klei of zelfs kunststof. Betondakpannen zijn het goedkoopst. Dit type dakpan wordt gemaakt van uitgehard cement. Kleidakpannen zijn duurder, maar gaan langer mee en blijven langer mooi. Dit type dakpan wordt ook wel een keramische dakpan genoemd. Het wordt gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken met een glazuurlaag. Betondakpannen gaan ongeveer 30 tot 50 jaar mee en kleidakpannen gaan tot wel 100 jaar mee.

Rieten dak

Een rieten dak werd vroeger voornamelijk gebruikt om huizen mee te bedekken, maar tegenwoordig zien we het nog bij boerderijen en villa’s. Het geeft een authentieke uitstraling aan jouw woning in Veghel. Een rieten dak is alleen mogelijk bij een dak met een hellingshoek van 45 graden, omdat het regenwater goed moet weg kunnen lopen in verband met rot wanneer het blijft hangen in het riet. De vakman van een dakdekkersbedrijf brengt het rieten dak aan op een schroefdakconstructie, dit betekent dat er een gesloten dak onder het riet zit.

dakwerken Veghel

Voordelen van dakwerken Veghel

Door een dakdekker in te schakelen voor dakwerken in Veghel ben je verzekerd van hoge kwaliteit en deskundige hulp. De dakdekker zorgt voor een snelle lekdetectie en dakreparatie. Hiervoor gebruikt hij speciale hulpmiddelen. Wanneer jezelf onderhoud wilt gaan plegen of een dakreparatie wilt uitvoeren, moet je op een hoge trap staan en het dak op. Een professional van een dakdekkersbedrijf heeft hier geen moeite mee, bovendien weet hij precies waar hij op moet letten. De voordelen van een dakdekker:

  • U hoeft zelf niet op een hoge trap of dak te staan.
  • De dakdekker uit Veghel weet precies waar hij op moet letten.
  • Een dakreparatie verloopt snel en probleemloos.
  • U hoeft zelf geen speciale gereedschappen of andere materialen aan te schaffen.

Waar op letten bij een dakdekker?

Op zoek naar een goede dakdekker of dakdekkersbedrijf voor nieuwe dakbedekking of een dakreparatie? Let dan bijvoorbeeld op keurmerken. Eén van deze keurmerken is het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit is een keurmerk voor zelfstandige vakmensen in de bouw. Om het keurmerk te ontvangen moet de vakman aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet hij bijvoorbeeld een paar jaar ervaring hebben en beschikken over relevante diploma’s. Op keurmerkkwaliteitsvakman.nl lees je hier meer over. Op nda.nl lees je meer over het vinden van een dakdekker met een handige checklist.

Wij zijn ook actief in:

Eindhoven | Tilburg | Breda | Den Bosch | Helmond | Roosendaal | Bergen op Zoom | Oss | Oosterhout | Veldhoven

 

dakdekkersbedrijf Veghel

Gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Met spoed een dakdekker nodig voor een dakreparatie of daklekkage? Bel dan naar 085 500 1352 om direct in contact te komen met een dakdekker uit Veghel. Je wordt snel geholpen en de daklekkage is snel verleden tijd. Voor de lekdetectie gebruikt een vakman speciale hulpmiddelen zoals rookgasdetectie. Naast een dakreparatie brengt een dakdekkersbedrijf ook moeiteloos nieuwe dakdekking aan. Ga bijvoorbeeld voor prachtige kleidakpannen of juist voor een bitumineuze bedekking. Vul het offerteformulier in om een gratis en vrijblijvende offerte met een scherpe prijs te ontvangen voor de dakwerken.